Pohjois-Savon Ryynästen välivuositapaaminen Portaanpään opistossa Lapinlahdella 16.7.2011

 Päivän aikana Portaanpään opistossa Lapinlahdella kävi yli 70 henkilöä. Aamulla Ryynästen sukuviiri ja Suomen lippu nostettiin salkoihin. Erkki Ryynänen ja Kari Strömberg esittelivät kirjaluonnoksen, joka koostui 140-sivuisesta tekstiosasta ja lähes 450-sivuisesta tauluosasta. Sukukirjaluonnoksen tekstiosa ja tauluosa olivat erikseen kolmena kopiona läsnäolijoiden tutkailtavana. Tilaisuudessa luonnosta korjailtiin ja täydennettiin. Lisäksi saimme jonkin verran lisää valokuvia. Tauluosasta lähetetään edelleenkin otteita tarkastettavaksi.

Sukuhaaroittain istutettujen osallistujien vilkkaasta keskustelusta päätellen innostus sukukirjaa kohtaan oli suuri. Sukukirjan ennakkotilauksia saatiin 43 kpl. Ennakkotilauksia otamme vastaan vuoden loppuun saakka. Ennakkotilaaja saa kirjan hieman muita halvemmalla.

Sovittiin, että henkilöistä voi lähettää lisätietoja ja valokuvia marraskuun puoliväliin saakka. Sama aikataulu koskee myös sukuhaarojen kertomuksia. Sen jälkeen kirja viimeistellään ja se pyritään painattamaan ensi vuoden alkukuukausina.

DNA-tutkimustuloksista informoitiin. Niiden perusteella Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan sukuhaarat ovat erittäin läheistä sukua keskenään. Tulosten analysointiin palaamme seuraavassa Ryynäset-lehdessä.

Välillä saimme nauttia hyvistä ohjelmanumeroista. Raili Jokiperä-Ryynänen lausui kirjoittamansa runon ”Savolaisten vaellus”. Heti perään Ossi Jauhiainen soitti pianolla runoon perustuvan sävellyksensä ”Matka”, jonka jälkeen hän jatkoi soittaen ja laulaen yksin ja yhdessä Pieksämäen Veikko Ryynäsen kanssa. Markku Ryynänen esitti vielä ennen lounasta itseään säestäen laulun ”Suomenhevonen”. Päivä päättyi Ossin ja Risto Ryynäsen musiikkiesityksiin, ja yhteislauluina laulettuihin ”Suvivirteen” ja ”Savolaisen lauluun”. Maukkaan illallisen yhteydessä myytiin Auli Ryynänen-Magnetti-Vernain tekemiä söpöjä kissa- ja tonttukäsitöitä merkittävän summan edestä kirjaprojektin hyväksi. Monet kiitokset osallistujille, esiintyjille ja Aulille.

 
Valokuvia