Pohjois-Karjalan Ryynästen välivuositapaaminen Joensuun Kimmelissä 30.7.2011

Lähes 90 Ryynästä saapui Pohjois-Karjalan Ryynästen tapaamiseen Joensuun Kimmeliin.

Tom Ryynänen esitteli kahvittelun ohessa tilaisuuden kulkua ja kukin osallistuja esitteli itsensä.  Tom esitteli sukukirjahanketta ja korosti, että lähes vuosittain ilmestyneissä Ryynäset-lehdissä on myös paljon sukukertomuksia ja suvun historiaa. Vuonna 2009 pidetyn Lieksan välivuositapaamisen jälkeen on saatu yli 80 perheeltä tietoja. Tom tähdensi vielä, että 1900-luvulla syntyneiden tietoja ei saada kuin asianomaisilta itseltään, ja näinpä Urho Virkkunen ja Outi Niemenmaa täydensivät tietoja päivän aikana.

Sukulaiset tutustuivat nyt kirjan luonnokseen. Alkuosan katsauksen jälkeen (Ryynäset Pohjois-Karjalassa 300 vuotta) jatko-osio jaetaan kirjassa IV polven miespuolisista henkilöistä alkaen sukuhaaroihin 1800-luvun alusta. Näitä sukuhaaroja on 20, mutta muutamasta on varsin vähän tietoja. Esimerkkinä Outi Niemenmaa kertoi selvityksistään Ahmovaaran Ryynäsistä talojen ja tilojen pohjalta. Hyvän sukukirjan aikaan saamiseksi suvun jäseniltä toivotaan edelleen muistitietoa, kertomuksia ja valokuvia suvusta. Kirjan loppuosa muodostuu sukutauluista, joiden lukumäärä kasvaa vielä lokakuun alkuun. Kyösti Ryynäsen tulkitsemiin DNA-tuloksiin palaamme erikseen.

Kirjan ennakkotilauksia sai tehdä hiukan halvempaan hintaan Kimmelissä, ja 45 henkilöä 82 kappaleesta käytti tilaisuutta hyväkseen. Tilauksia on saatu vielä Kimmelin jälkeenkin, ja Kullervo Ryynänen ottaa edelleen ennakkotilauksia vastaan.

Päivän aikana oli myös kevyempää ohjelmaa. Laulettiin Karjalaisten laulu, Tanja Pennanen (Ryynänen) soitti hanurimusiikkia ja 7-vuotias Reetta-tytär lauloi ja soitti kannelta. Juhani Ryynänen jutusteli, kertoi vitsejä ja sattumuksia. Kuulimme jopa Marjatta Ryynäsen tyttären pojan (6 v) lastenlauluja kiinaksi ja Irman & Veijon rytminen laulu meistä yli 60-kymppisistä viehätti.

 

 Kuvia